Meer over Royal Park Tennis Club Brasschaat

Historiek

In 1952 besloten een aantal tennisfanaten tijdens een bijeenkomst in het Kasteel van Brasschaat om een nieuwe tennisclub te stichten. Park Tennis Club Brasschaat werd officieel opgericht op 1 maart 1953 en werd in 1955 bij de Koninklijke Belgische Tennis Bond (KBTB) aangesloten onder het stamnummer 0015. Het jaar daarop werd een blijvende vestiging gevonden op de Donksesteenweg.

Dertig jaar lang leefden Park Tennis Club Brasschaat en Brasschaat Riding Club harmonieus samen op deze gehuurde locatie. In 1984 slaagde onze tennisclub er dankzij de financiële medewerking van een groot aantal leden in, om eigenaar te worden van de installaties.

Oorspronkelijk gestart met 30 leden, groeide dit aantal naar 300 in de jaren ’70 en vandaag zelfs naar meer dan 500 leden.

In 2008 werden we naar aanleiding van het 50-jarig bestaan, door de Koning gemachtigd om de titel van “Koninklijk” te voeren. (Oorkonde ‘Royal Park Tennis Club Brasschaat’)

Met de komst van PTA, kende de club een enorme heropleving. De club groeide exponentieel, zonder aan het familiale karakter te raken.
De laatste jaren werd er dan ook veel geïnvesteerd in de club. Een kidstennisveld en een 8ste terrein werden aangelegd. In 2011
werd zelf het volledige clubhuis (bar, keuken & sanitair) gerenoveerd – met behoud van authenticiteit van interieur & gebouwen.

 Info & Accomodatie

Onze tennisclub is  in een rustige en bovenal groene omgeving gelegen. Onze vereniging biedt mogelijkheden tot zowel het recreatieve tennis als het competitieve tennis. Wij  beschikken over 9 velden, waarvan:

1 midi tennisterrein (met tennismuur)
2 smashcourt tennisterreinen
6 gravel tennisterreinen

We beschikken over een gezellig clubhuis, waar je na een partijtje tennis aan de bar een hapje & drankje kunt nuttigen en napraten over het spel. Bij mooi weer kan dit nog beter op ons terras.

Achter de tennisterreinen ligt een super leuke speeltuin waar de kleinsten steeds hun hartje kunnen ophalen

Sanitaire voorzieningen zijn volledig vernieuwd en ondergebracht in de voormalige paardenstallen en zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Royal Park Tennis Club Brasschaat is bovenal een familieclub. Zowel kinderen als ouders kunnen er les volgen, samen tennissen en deelnemen aan de nevenactiviteiten. De tennisschool verzorgt lessen en trainingen voor jong en oud op elk niveau, gaande van beginners tot gevorderden, gegeven door gekwalificeerde trainers.

Ook dit jaar behaalden we het door Tennis Vlaanderen (vroegere VTV) toegekende kwaliteitslabel ‘Jeugdvriendelijke Tennisclub’. Dit pleit wel degelijk voor de uitstekende kwaliteit van de jeugdwerking van onze tennisvereniging.